Groene Kerrie Kip

Ingredienten:
4½ kg. drumsticks 200 cc. arachide olie 50 gr. knoflook 20 gr. verse koriander 500 cc. groene kerriepasta zout en peper voor de kerriepasta: 3 kg. rode uien 400 gr. knoflook 200 gr. verse limoen 80 gr. verse sereh 80 gr. koriander 300 gr. groene pepers 80 gr. komijn 40 gr. laos 30 cc. sesamolie 60 gr. trassie 600 gr. santen 60 gr. bruine suiker of goela djawa 200 cc. narm plar 40 cc. arachide olie

Bereidingswijze:
Bereiding groene pasta: Schil de limoen dun en bewaar schil en sap. Fruit alle ingrediënten aan in de olie. Schep alles in de keukenmachine en pureer het geheel. Voeg als laatste de santen, limoensap en de narmplar toe.

Smeer de kip in met knoflook, zout, peper en olie. Bak deze gaar in de oven. Voeg de groene kerriepasta toe en laat het geheel doorgaren. Garneer het gerecht met verse koriander en serveer met witte rijst.

Bereidingstijd: 45
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *