Tira monchou

Ingredienten:
200 gram zachte monchou
4 blaadjes gelatine
3 dl sterke hete koffie
¼ liter slagroom
100 gram suiker
2 dl vanillevla
1 pakje lange vingers (150 gram)
25 gram cacaopoeder

Bereidingswijze:
Neem de monchou enige tijd voor de bereiding van het gerecht uit de koelkast, zodat de monchou zacht is. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes slap zijn. Schenk 1 dl van de hete koffie in een diep bord, los daarin de goed uitgeknepen gelatine op en laat het mengsel wat afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de zachte monchou en de vanillevla glad, en voeg het gelatine-koffie-mengsel toe. Spatel de slagroom erdoor. Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in een schaal.
Maak laagjes van lange vingers en monchou-mengsel. Laat het gerecht minimaal 1½ uur in de koelkast opstijven. Zeef cacaopoeder over het gerecht en snij de Tira MonChou in 8-10 porties.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *