Zoetzure augurken ingrediënten

Zoetzure augurken

Die moestuin, dat verhaal kennen jullie nou wel. Zeker in de huidige tijd is dat echt een cadeautje, we zijn er vaak met zijn tweeën, in de buitenlucht dus helemaal corona-proof. Uiteindelijk krijg je dan ook oogst en daar moet je ook weer iets mee, dus vandaag het inmaken van zoetzure augurken.

Ingrediënten:

  • verse augurken;
  • zout;
  • kruiden zoals rozemarijn, vlierbloesem, knoflook, eetbare bloemen, mosterdzaad;
  • azijn;
  • suiker;
  • en natuurlijk schone potjes (wij halen deze bijvoorbeeld bij de Action).

Bereidingswijze:

Spoel de augurken goed af, het is een kruipende plant dus de zijn vaak behoorlijk modderig. Schrob met een schuursponsje de stekels eraf. Neem een bak of schaal en leg de augurken hierin, na iedere laag bestrooi je ze met keukenzout. Hierdoor komt het vocht uit je augurken en worden ze steviger. Afdekken en 24 uur laten staan (echt niet langer want dan gaan ze schimmelen en heb je niks. Als het warm is zet je het in de koelkast.). De volgende dag spoel je de augurken af en kun je aan het inmaken beginnen.

Neem een aantal potjes en zet deze in een bak, bijvoorbeeld de afwasteil. Deksels en weckringen er ook bij. Die overgiet je met ruim kokend water, dat is ook de reden van de bak. Als 1 van je potten springt loopt het kokende water niet over je voeten. Maak in de tussentijd het inmaakvocht, door 1 liter azijn met 125 gram suiker op te lossen. Haal de potjes uit het kokende water (LET OP HEET) en doe de kruiden erin, het maakt niet zo heel veel uit hoor net wat je zelf lekker vindt. Wij hebben ook weleens van die kruidenvlokken uit zo’n molen gebruikt, werkt ook prima. Frummel de augurken erbij, heb je hele grote kun je deze ook in kwarten of plakjes snijden. De pot tot de rand volgieten met de warme azijn en meteen de deksel erop. Omdraaien en zo laten afkoelen. Als de potten zijn afgekoeld zet je ze donker weg.

Ze zijn eetbaar na 3 weken maar hoe meer geduld je hebt hoe lekkerder ze zijn, bij ons bleven ze maanden goed.

Bereidingstijd: 1 uur + 24 uur wachten
Bereiding: inmaken

Zoetzure augurken

Samenvatting
Receptnaam
Zoetzure augurken
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *