Duitse Printen

Duitse printen

Printen……ja dat kan met een printer maar het zijn ook die heerlijke Duitse kerstkoeken, een kruising tussen taai-taai, speculaas en kruidkoek. Hmmmmmmm, nou zouden normale mensen waarschijnlijk denken “waar koop ik die”, maar wij denken dan “hoe maak ik dat”.

De ingrediëntenlijst is weer even een rondje langs de winkels, maar laatst hoorden we van gekruid.com en daar kan je ook een hoop krijgen.

 

Duitse Printen
Duitse Printen

 

Ingredienten:

  • 430 gram rietsuikerstroop (wij hebben alleen rietsuikerblokken kunnen vinden, stroop is 1/2
  • suiker en 1/2 water)
  • 100 gram bruine basterd
  • 100 gram bruine kandij
  • 12 gram oranjesnippers @link maken naar mezelf
  • 12 gram anijszaad (grote toko of gekruid.com)
  • 7 gram koekkruiden
  • 1 theelepel baksoda (ook wel bakingsoda, bicarbonate of zuiveringszout)
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel, indien niet te krijgen vervangen door “gewoon”  bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm (of maak) de rietsuikerstroop, meng door de hete stroop de basterd en kandijsuiker, Oranjesnippers, anijszaad en koekkruiden. Roer de baksoda glad met 2 eetlepels water (groot bakje nemen, klontert nogal) en voeg toe.
Voeg de bloem en het (wijnsteen) bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Nou was ons deeg nog erg heet en vloeibaar, dus wij hebben het in de (wegwerp) spuitzak gedaan en lange repen op de bakplaat (bekleed met bakpapier of zo’n siliconenmatje) gespoten. Halverwege
kwamen we erachter dat als we het even hadden laten afkoelen (in de koelkast) je het deeg wel kunt uitrollen en snijden.

Het zijn lekkere grote koeken, ongeveer 10 bij 4 centimeter. Let op met het op de bakplaat leggen, er zit bakingsoda en bakpoeder in dus ze worden fors groter. Voldoende afstand tussen de koeken houden dus !

In een voorverwarmde oven (liefst onder en bovenwarmte) in ongeveer 15 minuten gaar en bruin bakken.

En dan, smullen maar.


Bereidingstijd: 30 minuten
Type: banket
Land: Duitsland

Summary
recipe image
Recipe Name
Duitse printen
Published On
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − negen =