Gegratineerde ciabatta met ratatouille

Ingredienten:
2 stuks ciabatta
1 ui
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
3 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakte peterselie
4 blaadjes basilicum
zout en peer
150 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Groenten schoonmaken en wassen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aubergine wassen en over de lengte in twee snijden; het vruchtvlees insnijden met een mes.
De aubergine op een licht ingevette bakplaat leggen met het vruchtvlees naar beneden.
Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Ui in halve ringen snijden, paprika in blokjes en courgette over de lengte in vier en dan in plakjes.
Tomaten in niet te kleine stukken snijden.
Ui in 2 eetlepels olie aanstoven zonder te kleuren, courgette, paprika en tomaat toevoegen, kruiden met zout en peper en gedurende 15 minuten laten sudderen.
Knoflook door de knoflookpers halen en mengen met 1 eetlepel olijfolie.
Ciabatta in twee helften verdelen en de snijkant besprenkelen met de knoflookolie.
De aubergines uit de oven halen en de ovengrill aanzetten.
Met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de aubergine halen en dit toevoegen aan de gestoofde groenten zodat dit een smeuïg geheel vormt.
Basilicumblaadjes fijnhakken en met de peterselie door het groentegerecht mengen.
De ciabatta onder de grill plaatsen tot het knapperig is.
De geroosterde ciabatta beleggen met de smeuïge ratatouille, bestrooien met de kaas en onder de grill laten gratineren.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − vijf =