Ricotta met spinazie in bladerdeeg

Ingredienten:
300 gram bladerdeeg
150 gram verse spinazie
1 ei
1 eidooier
200 gram ricotta
2 eetlepels pijnboomiptten
zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:
Spinazie wassen en met aanhangend water op hoog vuur snel laten slinken.
Goed laten uitlekken en iets uitwringen.
De spinzaie fijnhakken.
Ei losroeren en mengen met spinazie, ricotta en pijnboompitten.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Eidooier losroeren met een klein beetje water.
4 gelijke lakken bladerdeeg vullen met het ricottamengsel, de randen met een beetje water nat maken.
Het deeg dichtlooien tot driehoeken, de randen goed dichtmaken.
De deegpaketjes op een licht ingeboterde ovenplaat leggen en met behul van een kwastje bestrijken met eidooier.
In de hete oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Warm serveren.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *