Paaslam

Ingredienten:
1 kilo lamsbout – bosjes verse thijm – rozemarijn en salie – 250 gr. gedroogde pruimen – 4 teentjes knoflook – halve liter rode Port – 1 bosje lente-uitjes – 50 gr. boter – 50 gr. suiker – 1 citroen – vers gemalen peper en zout.

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Neem een steelpannetje en doe daar de pruimen samen met de port in. Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe. Laat dit 24 uur wellen.
Bereidingswijze:
Maak met een scherp mes inkepingen in de lamsbout waarin je stukjes knoflook steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden). Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof gesneden lente-uitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken. Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin. Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig. Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt! Verwijder de citroen. Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.

Bereidingstijd:
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *