Ierse Colcannon

Ingredienten:
4 middelgrote Aardappelen, 1 Grote kool, 60 gr boter, 5 el fijngehakte lente-uitjes, 1 dl warme melk, gemalen peper, 1 el fijgehakte peterselie.

Bereidingswijze:
De aardappelen in vieren snijden en Ca. 15 Min in kokend water gaar koken. Afgieten en met een vork pureren, tot ze droog en melig zijn. De kool 10 min in water koken, met een schuimspaan uit de pan halen en laten uitlekken.

Boter smelten in een grote pan, kool en lente-uitjes toevoegen en 1 min bakken. Het koolmengsel met de aardappelpuree vermengen en melk toevoegen tot het een romig geheel is.

Met peper, kruiden en peterselie garneren.Naar smaak boter over het gerecht sprenkelen

TIP: is zeer lekker bij Biefstuk of een ander stuk roodvlees

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 − twee =