Aardappel bonen soep

Ingredienten:
2 pakjes soepgroenten
200 gr. aardappelen
5 jeneverbessen
2 eetlepels olijfolie
1 pakje dikke bonen (diepvries)
1 1/4 liter groentebouillon
1 bosje peterselie
1 potje slagroom (200 gr.)
zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de wortelen in schijfjes, de prei in ringetjes en de selderij in stukjes (zijn de soepgroenten). Snijd de aardappelen in stukjes. Stoof de wortelen, selderij, aardappelen en de gekneusde jeneverbessen in de olie. Voeg de bonen en de prei toe. Giet de bouillon erbij en laat alles 20 min. onder de deksel garen op zacht vuur. Trek de peterselie van de steel en hak ze fijn. Doe de room in de soep en breng deze aan de kook. Kruid de soep met peper en zout. Strooi de peterselie erover.

Bereidingstijd: 60
Voor: 5 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Aard_Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *