Kippastei

Ingredienten:
Voor het deeg:
250 gram bloem
125 gram margarine
1 dl. water
2 gram zout

Voor de vulling:
blikje gemengde groenten
half flesje kappertjes
2 grote augurken
4 hardgekookte eieren
125 gram margarine
panklare kip

Bereidingswijze:
De kip stomen met de kruiden, ontbenen en in kleine stukjes snijden. De stukjes kip verwarmen, mengen met de groenten, kappertjes en de in stukjes gesneden eieren en augurken. Op smaak mengen.

Kneed het deeg van de bloem, de margarine, het water en het beetje zout. Even laten rusten en dan uitrollen (4 of 5 keer herhalen). Een vuurvaste schotel met boter insmeren en met het uitgerolde deeg bekleden. De kipmassa hierin doen en bedekken met een stuk uitgerold deeg in de vorm van de schotel. De rand netjes bijwerken. De bovenkant bestrijken met wat losgeklopt ei. De pastei goudbruin bakken in een matig hete oven.

Blijf in de buurt van de oven om te kijken of de pastei al de juiste kleur krijgt.

Bereidingstijd: 90
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *