Moksi Alesie

Ingredienten:
8 kopjes rijst
500 gram braadvlees
gepelde tomaten of tomatenpuree
150 gram margarine
500 gram gele pesie
één grote ui
één peper

Bereidingswijze:
Het vlees in stukjes snijden en gaar laten stoven samen met middelgrof gesneden ui en gepelde tomaten of tomatenpuree. De gele pesie half gaar laten koken, bij het vlees voegen en even doorkoken. De rijst goed schoonwassen, bij het mengsel doen en verder gaar koken. Zout en fijngehakte peper naar smaak toevoegen. In plaats van gele pesie kan ook gebruik worden gemaakt van sebie-jarie, kool, bruine bonen (djarie pesie).

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *