Lentesalade

Ingredienten:
250 gram verse doperwten (800 gram niet gedopt)
250 gram sperziebonen
1 bosje lente-uitjes
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels balsamico-azijn
klein bosje peterselie
zout, peper en een theelepel suiker
4 tomaten
4 eieren

Bereidingswijze:
Eieren hardkoken, afkoelen, pellen en in 4 snijden.
Erwten doppen en in licht gezouten kokend water opzetten en gedurende 10 minuten zachtjes laten koken.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in licht gezouten kokend water 10 minuten zachtjes laten koken.
De gekookte groenten afgieten en met koud water afspoelen.
Lente-uitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden.
Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen, fijnhakken en lichtjes droogwringen in een doek.
Lente-uitjes, peterselie, zout, peper, suiker, olie en azijn mengen tot een vinaigrette.
Tomaten wassen en in 8 partjes snijden.
Sperziebonen en doperwten mengen met de vinaigrette.
Op bordjes schikken met 2 partjes tomaat en 4 partjes ei.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *