Varkenshaasje Archiduc

Ingredienten:
1 varkenshaasje (ongeveer 700 gram)
1 ui
1 wortel
1 takje bleekselderij
250 gram kastanjechampignons
100 gram boter
zout, peper, nootmuskaat, laurierblad, tijm
1 dl droge witte wijn
1 glaasje cognac
2,5 dl room
2 eetlepels allesbinder

Bereidingswijze:
Ui, wortel en bleekselderij schoonmaken en in fijne brunoise snijden of fijnhakken m.b.v. keukenmachine.
Varkenshaasje kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Oven verwarmen op 250 graden.
In braadslede 75 gram boter doen en deze op het vuur heet laten worden.
Varkenshaasje in de hete boter aan alle zijden bruin aanbraden.
De fijngesneden groenten met tijm en laurier in de braadslede doen en alles nog even op het vuur laten bakken terwijl men met een houten lepel door de groenten roert.
De braadslede in de oven plaatsen en na 15 minuten de temperatuur verminderen tot 200 graden.
Ondertussen de champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Champignonplakjes bakken in de rest van de boter.
Aan de bereiding toevoegen: na 25 minuten witte wijn; na 35 minuten cognac, champignons en room.
Braadslede uit de oven nemen, varkenshaasje op een dienschaal leggen en warm houden (bijvoorbeeld door af te dekken met aluminiumfolie).
Op het vuur de saus binden met allesbinder en op smaak brengen met zout en peper.
Varkenshaasje in plakjes snijden, op warme borden schikken en serveren met de saus.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.