Tonijnrosbief met mossel serehspiezen

Ingredienten:
150 gram tonijnfilet
1 theel. zwarte peperkorrels, gekneusd
20 gram sesamzaad
1 teen knoflook
8 st. gekookte, gepelde mosselen
1 stengel sereh(citroengras)
100 ml. sesamolie
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes in ringen
50 gram geblancheerde taugé
1 stengel lente-ui in ringetjes
4 blaadjes sla
4 takken koriander
8 sprieten bieslook
70 g. tempurameel
olie om te frituren

Dressing:
In 2 eetl. sesamolie ½ eetl. sesamzaad en 1 teen gehakte knoflook aanfruiten en afblussen met 1 eetl. zoete soja, 1 eetl. kikoman zoute soja, 1 eetl. gembersiroop, 2 eetl. aceto balsamico, bruine suiker, peper en zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 90°C. hete lucht.
2. Hak de knoflook zeer fijn en meng in een schaaltjes met de gekneusde peperkorrels, sesamzaadjes en iets sesamolie. Smeer de tonijnfilet hiermee in.
3. Pan met sesamolie verhitten en de tonijn rondom dichtschroeien, 10 minuten in de oven plaatsen en daarna af laten koelen.
4. Het tempurameel met 100 ml. ijskoud water aanmaken en kort doorroeren.
5. De serehstengel in de lengte in vieren snijden, twee mosselen op de top van de sereh prikken en frituurolie voorverhitten.
6. Maak de taugé, lente-ui, Spaanse peper aan met ietwat dressing en dresseer ietwat in het midden van de borden.
7. Snij de tonijn in dunne plakjes en verdeel over de salade, leg hierop wat aangemaakte sla en giet nog wat dressing rondom.
8. Haal de serehsprieten door het tempurabeslag, frituur goudbruin en dresseer ze op het gerecht.
9. Garneer af met koriander en sprietjes bieslook.

Bereidingstijd: 60
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *