Parelhoenfilet

Ingredienten:
2 grote uien

1 rode paprika

1 citroen

3 eetlepels boter

1 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker

zout, peper

ca 400 gr parelhoenfilet

Bereidingswijze:
De uien pellen en in dunne ringen snijden. De paprika schoonmaken, wassen en in smalle repen snijden. De citroen onder koud water goed schoon boenen. De helft van de citroen uitpersen, van de andere helft 4 mooie plakjes snijden. In een braadpan 1 eetlepel boter verhitten. De ui en paprika ca 5 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. De suiker toevoegen en ca 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. 1 Eetlepel water toevoegen en ca 5 minuten stoven, tot de ui en paprika zacht zijn. Intussen de parelhoenfilets bestrooien met zout en peper. In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de filets in ca 6 minuten bruin bakken; halverwege keren. Vier borden voorverwarmen. De filets uit de pan nemen, in de lengte opensnijden tot ca 2 cm van de kant en openklappen. Op een helft het ui-paprikamengsel scheppen en de filets weer dichtklappen. De filets op de warme borden leggen. Aan het bakvet 1 eetlepel citroensap (de rest van het citroensap wordt niet meer gebruikt) en 1 eetlepel water toevoegen. De aanbaksels losroeren en nog even doorwarmen. De saus over de filets schenken. Garneren met plakjes citroen.

Bereidingstijd: 15
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.