Artisjok met kwarteleitjes
Ingredienten:
8 artisjokbodems
25 gram boter
8 kwarteleitjes
4 eetlepels geraspte parmezaan
zout en peper
1 ui
1 teentje knoflook
4 tomaten
2 eetlepels olijfolie
takje tijm en 0,5 theelepel oregano
Bereidingswijze:
Ui en knoflook versnipperen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Ui en knoflook lichtjes aanfruiten in d olijfolie; tomaat, tijm, oregano, zout en peper toevoegen.
Laten sudderen tot het meeste vocht verdampt is.
Ondertussen de artisjokbodems goed laten uitlekken en in elke bodem een kwarteleitje breken.
Een ovenschaal lichtjes inboteren en hierin de gevulde artisjokbodems schikken.
Bestrooien met de geraspte kaas en onder de ovengrill verwarmen en gratineren. Let er op dat de kwarteleitjes niet rauw zijn.
Verdeel de tomaten over 4 voorgerechtbordjes en schik op ieder bord 2 artisjokbodems.
Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie