Tomaten met mozzarella

Ingredienten:
4 trostomaten
150 gram mozzarella
6 blaadjes basilicum
2 theelepels pesto
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
wat selderijzout
vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Tomaten en basilicumblaadjes wassen, de vier mooiste basilicumblaadjes apart houden.
De andere basilicumblaadjes en heel fijne reepjes snijden.
Een dressing maken van pesto, olijfolie en azijn.
Tomaten en mozzarella in plakjes snijden.
De tomatenplakjes licht bestrooien met selderijzout.
Over de mozzarellaplakjes wat zwarte peper malen.
Tomaat en mozzarella waaiervormig op vier bordjes schikken en licht besprenkelen met de dressing.
De fijne basilicumreepjes over de borden verdelen.
Ieder bordje afwerken met een basilicumblaadje.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *