Aspergesalade met zeefruit
Ingredienten:
300 g doperwten (diepvries is beter dan blik)
300 g asperges
250 g jonge kaas
200 g gerookte zalm
200 g gepelde garnalen
125 ml zure room
2 el mayonaise (liefst verse)
1 el citroensap
1 el dille, fijgehakt
1 el bieslook, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
zout en peper
enkele plakjes/partjes citroen
Bereidingswijze:
Kook de doperwten gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en laat ze afkoelen. Zorg dat je de aperges beetgaar kookt (zie basisrecept asperges).
Snijd de kaas in reepjes. Rol 1 plakje zalm op en snijd het in rolletjes. Snijd de rest van de zalm in reepjes. Meng de doperwten, asperges, kaas, reepjes zalm en garnalen in een grote schaal door elkaar.
Maak een sausje van de zure room, mayonaise, citroensap, fijngehakte kruiden, zout en peper. Schep het sausje door de salade. Garneer de salade met de rolletjes zalm en met partjes of schijfjes citroen.
Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie