Bruine rijst met kokos en gebakken vruchten

Ingredienten:
200 gram bruine rijst, 1 theelepel gomasio, 2 uien, zonnebloemolie, 100 gram kokos, 1 appel, citroensap, 2 schijven verse ananas, 2 plakken stevige meloen, een paar eetlepels griesmeel, kaneel, zonnebloemolie.

Bereidingswijze:
Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar in tweemaal zoveel water. Roer de gomasio door de gare rijst. Pel en snipper de uien terwijl de rijst kookt en fruit ze bruin en glazig in de olie.
Rooster het kokos in een droge koekenpan op laag vuur tot het lichtbruin kleurt. Schep de gefruite uien en het geroosterde kokos door de rijst. Schil en boor de appel en verdeel hem in plakken. Bedruppel ze direct met citroensap tegen bruin verkleuren.
Schil de schijven verse ananas, boor het hart eruit en haal ook de ingroeisels weg. Schil tenslotte de meloen en verwijder de pitjes. Schud wat griesmeel op een bord, strooi er wat kaneel over en vermeng beide. Wentel de in plakken gesneden vruchten erdoor en schud het overtollige eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de vruchten snel aan beide kanten bruin.
Serveer de sojaboontjes samen met de rijst en de gebakken vruchten.

Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *