Forel uit de Oven

Ingredienten:
2 verse forellen, schoongemaakt.
1 eetl. citroensap.
3 dunne preien.
zout en peper uit de molen.
40 gram boter.
2 theel. droge witte vermouth

Bereidingswijze:
Spoel de vis van binnen en buiten onder koud stromend water.
Maak de vis goed droog met keukenpapier.
Wrijf het visvlees in met citroensap en laat de vis 10 minuten liggen.
Snijd intussen de witte en licht groene delen van de prei in smalle ringen.
Bestrijk twee velletjes aluminiumfolie met een kwasje met zachte boter.
Gebruik hiervoor niet meer dan 10 gram boter.
Wrijf de vissen van binnen en buiten in met wat zout en peper.
Leg ze op de folie.
Bedek ze met de preiringen en sprenkel de droge witte vermouth
erover.
Verdeel de rest van de boter erover en strooi er nog een beetje
zout en peper over.
Vouw de folie om de vis en leg de gesloten pakjes met de
sluitzijde naar boven gekeerd op het rooster in het midden van
de tot 200 graden voorverwarmde oven.
Reken op een oventijd van circa 20 minuten.
Dien de forellen in de pakjes op.

Bereidingstijd: 40
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *