Australische Lamskoteletten

Ingredienten:
8 ontbeende lamskoteletten – 2 uien – 2 stengels bleekselderij – peterselie – 3 kleine worteltjes – tomatenketchup – 200 gram kleine champignons – 75 gram boter – 2,5 dl bouillon – 4 grote aardappels – 2 kruidnagels – zout – peper – Piedeeg

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Was de selderij en snij ze in dunne plakjes. Maak de wortels schoon en snij ze in kleine blokjes. Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Smelt de helft van de boter in een pan, geef zout en peper over de koteletten, laat ze in de hete boter aan beide kanten kleur krijgen en houd ze warm. Geef de rest van de boter in de pan, sauteer er de uien in, de selderij, de wortel en de champignons. Geef er dan de bouillon bij, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op klein vuur. Was en hak de peterselie, verpulver de kruidnagel en voeg hem bij de groenten, evenals wat tomatenketchup, zout en peper. Meng alles goed met een houten lepel en haal de pan van het vuur. Schil de aardappels en snij ze in dikke schijven. Beboter een ovenvaste schaal, leg er de schijven aardappel in, dan de helft van de uitgelekte groenten, leg hierop de koteletten en bedek met de rest van de groenten. Geef hier de saus van de groenten over. Strooi wat bloem op de werktafel. Rol het deeg uit totdat het zo groot is dat het aan alle kanten 5 cm uitsteekt over de rand van de ovenvaste schaal. Leg het deeg over de schaal en plak de randen goed vast aan de buitenrand van de schotel. Maak in het midden van het deeg een opening zodat de stoom kan ontsnappen en zet hier een opgerold kartonnetje in. Bestrijk het deeg met eidooier en zet de schaal gedurende 45 minuten in een oven van 180 graden C.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Australisch
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *