Biefstuk van ree met puree van knolselderij en vijgenjam

Ingredienten:
500 gram knolselderij
3 dl. water
4dl.melk
20 gram boter
1 dl. kippenbouillon
250 gram ricotta
1 dl. olijfolie

8 vijgen verse vijgen
1 dl. water
5o gram suiker
1 eetlepel honing

4 ree biefstukjes à 150 gram
3 eetlepels notenolie
1 doosje bakje champignons of 4 portobello’s
1 bakje cantharellen
peper en zout

peterselie

Bereidingswijze:
Schil de knolselderij in blokjes van 2cm. Doe de knolselderij in een pan samen met het water,melk en de kippenfond en breng aan de kook. Voeg de boter toe om overkoken te voorkomen kook in ongeveer 10 minuten gaar
op een lage warmtebron giet af.
Pureer de knolselderij met de staafmixer spatel de ricotta erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper en eventueel met wat olijfolie. Houd warm (of verwarm het later in de magnetron)
Schil de vijgen en snijd ze in stukken. Doe in een steelpan met het water,suiker en de honing. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten doorkoken tot er een jam ontstaat .Laat naar keuze afkoelen of houd het warm.
Veeg de champignons schoon, (heel laten)snijd de cantharellen in grove stukjes,zet apart.
Verwarm de notenolie in een koekenpan op een hoge warmtebron. Schroei de reebiefstukjes dicht,en zet de warmtebron laag en bak aan beide kanten 2 minuten zodat het vlees mooi rosé is. Neem de biefstukjes uit de pan,dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Bak intussen de hele champignons en de cantharellen in het braadvet van de biefstukjes. Verwarm de borden. Leg op elk bord een stuk of vijf champignons met het hoedje naar beneden. Snijd de biefstukjes in plakken, en leg het vlees schuin tegen de champignons aan. Verdeel de cantharellen erboven op. Schep op ieder bord met twee lepels een bolletje van de knolselderij,Doe er een theelepel vijgen jam op. Verdeel de rest van de vijgen jam over het vlees. Maak het geheel af met een toefje peterselie.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: Winter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.