boeuf Wellington

Ingredienten:
4 stuks tournedos a 180 gr per stuk
1 ui
250 gram champignons of een andere paddestoel
1 teentje knoflook
1 eidooier
5 plakjes bladerdeeg
peper en zout
100 gr boter
1 dl cognac
1 dl room
1 eetlepel bloem

Bereidingswijze:
1 teentje knoflook , 1 ui en 250 gram champignons of een andere paddestoel fijnsnipperen in de keukenmachine.

Het mengsel van ui, champignons en knoflook in de pan met 20 gr boter verwarmen tot het lichtbruin is. Voeg de helft van de cognac erbij en de room. Laat dit inkoken tot het een dikke massa is en breng op smaak met peper en zout (moet hartig zijn).
Strooi de eetlepel bloem over het mengsel en roer dit er doorheen, laat het geheel 5 minuten heel zachtjes gaar worden. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot het koud is.
Bak de tournedos in de rest van de boter om en om tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan, laat ze afkoelen tot ze koud zijn en bestrooi ze met peper en zout.
Blus het braadvocht af met de andere helft van de cognac en breng op smaak met peper en zout. Serveer dit als saus bij de tournedos.
Neem een plakje bladerdeeg met daarop in het midden een eetlepel van het champignon mengsel, leg de tournedos er bovenop en vouw het plakje bladerdeeg met de punten naar elkaar toe dicht. Plak dit vast met een beetje water zodat het pakje goed dicht is, draai vervolgens het pakje om en plaats het op vetvrij papier op een bakblik.
Ter garnering van het pakje kun je met wat bladerdeeg zelf kerstversiering maken (dit weer met wat water vastplakken op het pakje). Het gehele pakje insmeren met eigeel.
Bak de pakjes af in een voorverwarmde oven op 180°C, ± 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Bereidingstijd: 15
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *