Lamsvlees met zeven groenten

Ingredienten:
500 gr couscous
700 gr lamsbout zonder bot
2 uien
2 tomaten
3 el maiskiemolie
3 el olijfolie
1 tl gemberpoeder
½ tl geelwortel
1 bosje verse koriander
2 winterwortels
½ bloemkool
1 courgette
½ kleine spitskool
100 gr diepvriestuinbonen
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snij het vlees in grove stukken van 4 cm.
Pel en halveer de uien en snij in dunne reepjes. Hak het blad van de koriander fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
Halveer de wortels en de courgette en snij ze in vingerlange reepjes. Snij de bloemkool in stukjes. Snij de kool in 8 parten. Was de groenten en laat uitlekken.
Verhit de olie in de braadpan, bak het vlees met het gemberpoeder, wat versgemalen peper en de geelwortel ± 5 minuten op een warmtebron – hoge stand. Voeg de uien, de tomaten en 2 el korianderblad toe en roerbak alles 5 minuten. Schenk er ± 1 l water bij en laat aan de kook komen. Sluit de pan met het deksel, temper de warmtebron en laat het vlees in ± 1 uur gaar worden.
Bereid intussen de couscous.
Doe de wortels, kool en de tuinbonen na 30 minuten van de gaartijd bij het vlees. Voeg de bloemkool en de courgette 10 minuten voor het eind van de gaartijd toe.
Schep de couscous op een platte schaal, schep er het vlees en de groenten op. Schenk er wat van het kookvocht over. Serveer het restant van het kookvocht in een sauskom erbij.

Bereidingstijd: 90
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *