Varkensrollade in bladerdeeg

Ingredienten:
1 varkensrollade à 500 g
85 g boter of margarine
1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
1 sjalotje
1 aardappel
½ stengel bleekselderij (of ½ paprika)
½ bakje champignons
4 takjes peterselie
3 takjes selderij
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
1 eetlepel bloem
1 ei
zout, peper

Bereidingswijze:
In een braadpan 50 g boter verhitten. Rollade in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Met deksel schuin op de pan rollade in ca. 40 minuten gaar braden. Vlees op plank ca. 1 uur laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Plastic velletjes tussen bladerdeegplakjes verwijderen, plakjes op elkaar leggen en in ca. 30 minuten laten ontdooien.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Aardappel schillen en in heel kleine blokjes snijden. Bleekselderij in stukjes snijden. Champignons schoonpoetsen en in kleine stukjes snijden. In kopje peterselie en selderij fijnknippen. Knoflookteentje pellen.
In koekepan 25 g boter verhitten. Sjalotje, aardappel, bleekselderij en champignons ca. 5 minuten zachtjes bakken tot vocht is verdampt.
Knoflook erboven uitpersen. Peterselie, selderij en tijm erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.
Werkvlak bestrooien met bloem. Bladerdeeg uitrollen tot een dunne lap (ca. 10 cm langer en 3x zo breed zo breed als de rollade). Groentemengsel over de deeglap verdelen, ca. 3 cm van de randen vrijlaten. Touwtjes van rollade verwijderen. Rollade op groentemengsel leggen. Deeg om rollade vouwen en als een pakketje sluiten. Randen met water nat maken en vastplakken. Overtollige randen langs bladerdeeg afsnijden.
Bakplaat invetten. Deegpakje met sluitkant naar beneden erop leggen.
In een kopje het ei loskloppen en hiermee het deeg bestrijken.
In midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit de oven rollade ca. 5 minuten laten rusten.
Inussen vier borden voorverwarmen. Rollade in plakken van ca. 1 cm snijden en op borden leggen.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *