Boterkoek

Ingredienten:
(Zandtaartvorm van ongeveer 20 cm middellijn) 1 ei – 250 g bloem – 250g boter – 250 g basterdsuiker – zout – citroenrasp.

Bereidingswijze:
Klop het ei los, voeg de bloem, boter, basterdsuiker, zout, citroensap toe en kneed tot een soepel deeg is ontstaan. Druk het deeg gelijkmatig uit in de zandtaartvorm. Plaats de vorm beneden het midden van een vrij warme oven (175-200 °C) gasstand 3 of 4). Bak de koek in ongeveer een uur lichtbruin en gaar. Laat de koek in de vorm koud worden. Schud ze er daarna voorzichtig uit.

Bereidingstijd: 75
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.