Carpaccio van Zalm

Ingredienten:
400 gr zalmfilets
1 grote roze grapefruit
kapertjes
takjes dille
cayennepeper

Bereidingswijze:
Snijd de zalm in hele dunne plakjes.
U kunt ook de zalm door uw visboer laten snijden.
Verwijder wel de donkere delen van de zalm plakjes.
Schil de grapefruit dun en snijd de schil in heel dunne reepjes.
Kook de reepjes even in kokend water en spoel ze koud af.
Pers de grapefruit uit en breng het sap op smaak met wat cayennepeper.
Laat de zalm in het sap afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
Verdeel de zalm over 4 borden.
Schenk de marinade erover, en verdeel wat kapertjes.
Garneer dit af met wat reepjes schil en een takje dille.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *