Champignon Pannekoekjes

Ingredienten:
60 g Tarwebloem, 1 ei, 1,25 dl melk, zout, 2 g bakpoeder, 250 g champignons, 5 plakjes gerookte spek (1 cm dik), 2 uien, zout, peper, 20 g boter, 2 dl room

Bereidingswijze:
Voorbereiding: deeg maken door het bloem te mengen met het bakpoeder en het zout. Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren. Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden. Het spek in dobbelsteentjes snijden. De uien schoonmaken en fijnsnijden.
Bereidingswijze: Het spek en de ui fruiten in wat boter. De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een snufje zout en er het spek met de uien bijvoegen. Alles laten stoven. De room toevoegen en laten indikken. Op smaak brengen met peper. Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel vouwen of oprollen

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Type: Anders
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.