Kip Espanjol

Ingredienten:
4 kippenpoten – 200 gram chorizo – 2 teentjes knoflook – 1 rode paprika – 4 eetl olijfolie – 2 eetl gezeefde bloem – 1 eetl paprikapoeder – 3 eetl tomatenpuree – scheutje rode wijn – halve liter kippenbouillon – 4 gepelde tomaten (gaar) – 100 gr zwarte olijven – zout en peper -2 uien .

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Chorizo, paprika in blokjes snijden en de ui en de knoflook even snipperen.
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de kippenpoten even aan. Haal ze uit de pan en leg ze even apart op een bord en fruit de gesnipperde uien en knoflook in het vet van de kip even aan.
Voeg de bloem en de paprikapoeder toe en laat dit even kort bakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit ook even meebakken.
Afblussen met de wijn en de bouillon. en doe er dan de gepelde tomaten en de paprikabij. Doe de kippenpoten er weer bij en laat ze 20 minuten in de pan stoven.
Voeg dan de chorizo en de olijven toe en laat het nog 15 minuten zachtjes stoven. Eventueel zelf op smaak brengen met wat peper en zout.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *