Rendang (kerrie)

Ingredienten:
2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel ketoembar-djintan, kleine hoeveelheid laos, 1 theelepel koenjit, 1 serehsteel, 1/3 blok santen, 100 gm gebakken rode paprika’s, suiker, azijn; als vleesvervanger gebruik bv. tahoe goreng , tempeh goreng en/of hardgekookte eieren.

Bereidingswijze:
Schil en hak de uien en de knoflook fijn en bak tot het lichtbruin is. Voeg de sambal, sereh, andere kruiden, suiker en azijn toe. Blijf 5 minuten doorkoken, dan voeg de gekruimelde santen toe en goed mengen. Voeg tahoe goreng, tempeh goreng en/of hardgekookte eieren toe. Smoor 20 minuten, al roerend. Het resultaat moet bijna droog zijn. Voor het serveren voeg de rode paprika’s toe en doorwarmen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *