Cheese cake

Zoals jullie onderhand wel weten zijn we niet van die enorme liefhebbers van “zoet”  gebak. Er zijn wel een paar uitzonderingen. Dit is er een van….cheese cake. Die combi van lekkere kruimels en zurige kwark jummie…..Je kunt dit op veel manieren doen, hou echter wel in de gaten dat je de cake niet al te dik maakt, dan wordt hij niet gaar. Liever wat kleinere vormpjes.

Ingrediënten:

  • 150 gram koekkruimels (bijvoorbeeld van Bastognekoek)
  • 75 gram gesmolten (room)boter
  • 600 gram creamcheese
  • 20 gram bloem
  • 170 gram suiker
  • 75 gram zure room (finesse)
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Verkruimel de koek in de keukenmachine (heb je geen keukenmachine, doe de koek in een schone theedoek en een deegroller en flink meppen), voeg de gesmolten boter erbij. Neem echt gesmolten boter en geen vloeibare uit een flesje, dat wordt namelijk nooit meer hard (weten we uit ervaring). Verdeel de kruimels op de bodem van 1 of 2 springvormen en druk goed aan. Mix of roer de creamcheese met de suiker tot een gladde massa. Hier kun je het recept aanpassen aan jouw smaak. Wij zijn dol op vanille dus gebruiken we meestal 50/50 kristalsuiker en vanillesuiker………..Voeg de bloem, zure room, de eieren  en het merg van een vanillestokje toe.Deze massa gaat op de koekkruimels. Strijk de bovenkant glad en “bak” (het is meer garen) de taart in een voorverwarmde oven een uur op 130 graden (boven/onderwarmte).

Laat de cheese cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. De cake kan heel goed in de vriezer. Na invriezen ongeveer 24 uur in de koelkast laten ontdooien.

Je kunt de cake nog versieren met fruit of slagroom maar hij is zo ook al heel lekker.


Bereidingstijd: 30 min + 60 min in de oven
Bereiding: oven
Type: gebak
Land: Verenigde Staten

Cheese cake

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Cheese cake
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *