Souvlakia Me Psari( Vis souvlaki )

Ingredienten:
1,5 kg. zwaardvis
500 gr. Noorse garnalen
1,5 kop olie
2 citroenen
4 tomaten
4 groene paprika’s
8 champignons
zout
4 grote spiesen

Bereidingswijze:
De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden. De garnalen wassen, even koken en pellen. De tomaten, paprika’s en de champignons in stukken snijden. Vis en groenten met zout bestrooien. Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen, tomaat en champignon aan de spiesen rijgen tot alles op is. De olie kloppen met het sap van de citroenen en er de souvlakia mee bestrijken. Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje gaar roosteren. Warm opdienen met de ” lado-lemono” ( olie-citroenmengsel)

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Grillen (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.