Creme soep India

Ingredienten:
1 liter kippebouillon – 40 gr. boter – 40 gr. bloem – 3 theel. kerrie – 2 eetl. rijst – 1 wortel – peterselie – 1 ui – 1 dl room – 2 eidooiers – foelie -zout – 1 kipfilet

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Kook de rijst gaar. Smelt de boter en voeg de gesnipperde ui, wortel, peterseliestelen en foelie toe en fruit het, maar laat het niet bruin worden. Voeg de kerrie toe en laat deze enkele minuten smorrelen.
Bereidingswijze:
Voeg de bloem erbij en maak een roux. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Passeer de soep door een zeef. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak ze heel even aan in een koekenpan. Niet te bruin laten worden. Voeg deze toe aan de soep en daarna de rijst.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.