Prime Rib uit de oven

Ingredienten:
1 prime rib van 4 kilo (amerikaans vlees is het beste), 35 gr. blackened seasoning, 4 tenen knoflook,50gr grof zout(zeezout mag ook),4 grote uien of 8 sjalotten en 8 blaadjes laurier.

Bereidingswijze:
Voorbereiding;Let op. Dit gerecht moet 12 uren marineren.Snijd de bovenste vetlaag in èèn stuk eraf (niet weggooien). Snijd 2 uien in grove stukken en leg deze in een braadslede. Leg hierop het vlees. Maak met een mes inkepingen in het vlees aan de bovenkant. Vul deze inkepingen knoflook die in dunne plakjes gesneden is. Bestrooi de bovenkant met de seasoning en het zout en leg hierop de 2 overgebleven fijngesneden uien en laurierblaadjes. Leg nu de vetlaag die eraf gesneden is weer terug en laat het geheel 12 uur minimaal in de koelkast marineren.
Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 225 graden en kleur het vlees ongeveer 30 minuten in de oven. Laat het geheel goed afkoelen. Haal nu het vet en zoveel mogenlijk kruiden weg. Snijd het stuk vlees afhankelijk van de grote in 6 of 8 steaks. kruid de steaks met wat seasoning en bak of grill ze op gebruikelijke wijze.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *