Filippijnse kip appritada

Ingredienten:
3 kipfilets
zout en peper
2 theelepels + 3 eetlepels olijfolie
2 middelgrote geschilde aardappelen in blokjes
1 middelgrote ui in de lengte in plakjes
4 fijngehakte teentjes knoflook
4 ontvelde, grofgehakte vleestomaten
2 dl tomatensaus
11/2 dl matig gezouten kippenbouillon, gekocht of zelfgemaakt
1 dl droge sherry of witte wijn
2 laurierbladeren
1 rode paprika, van zaadlijsten en zaadjes ontdaan, in reepjes gesneden
1 blikje (400 gr) artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
8-10 met paprika gevulde groene olijven, afgespoeld, in plakjes

Bereidingswijze:
Verwijder eventuele peesjes en vetrandjes van de kipfilets en snijd ze
in blokjes.
Dep ze droog en bestrooi ze met wat zout en peper.
Leg de kipblokjes in een kom en schud er de 2 theelepels olie door,
zodat ze straks niet aan de pan blijven kleven.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote sauspan met dikke bodem, of in een hapjespan, op middelhoog vuur.
Voeg, als de olie heet is, de kipblokjes toe en roerbak ze 4-5 minuten
tot ze kleur beginnen te krijgen.
Schep ze met een schuimspaan in een kom.
Temper het vuur een beetje, doe de laatste eetlepel olie in de pan en
roerbak de aardappelblokjes hierin in 4-5 minuten goudgeel.
Voeg de ui, de knoflook en de tomaten toe, roerbak 2 minuten en roer alle aanbaksels van de panbodem.
Voeg de overige ingredi‰nten toe, behalve de kipblokjes en breng het
geheel aan de kook.
Temper het vuur nog wat, leg het deksel op de pan en laat alles a 15
minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Roer af en toe in de pan.
Voeg de kipblokjes toe, zet het vuur nog lager en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurierbladeren.
Serveer de appritada heet.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Filippijns
Type: Gevogelte
Seizoen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *