Ajam Palembang

Ingredienten:
1 kip (ongeveer 1 kg) of 5 a 6 pootjes
7 1/2 dl water
3 middel grote uien
3 teentjes knoflook
1/4 blokje santen
1/2 eetlepel assem
1 1/2 ons geraspte kokos
1 eetlepel slaolie

Boemboe:
2 blaadjes salam
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
2 theelepels sambal oelek
3 theelepels suiker
1 theelepel vetjin
zout naar smaak

Bereidingswijze:
Maak de kip schoon en snijd die in 5 a 6 stukken.
Zet de stukken kip op met water en breng het geheel aan de kook. Snijd de uien en de knoflook fijn en voeg deze bij de kip, te samen met de boemboe.
Laat de kip ongeveer drie kwartier koken, totdat hij gaar is; hij mag echter niet uit elkaar vallen.
Voeg de santen toe en laat die smelten. voeg dan de assem toe en roer alles goed om. Bak de kokos in een koekenpan met slaolie bruin en voeg dit bij de kip.
Roer alles nogmaals goed door. Verwijder voor het opdienen de blaadjes.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Gevogelte
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *