Gamba’s en Pasta

Ingredienten:
20 gamba’s
400 gram spaghetti
400 gram broccoli
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels crème fraîche
1 bosje peterselie
zout en peper

Bereidingswijze:
Pel de gamba’s en verwijder het zwarte kanaaltje.Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Pel en snipper de knoflook.
Kook de spaghetti met wat zout beetgaar. Kook de broccoli 1 minuut in heet water,neem de broccoli uit de pan en laat hem schrikken onder koud stromend water.
Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie en bak de gamba’s al omscheppend 5 minuten totdat ze mooi licht roze zijn. Neem de pan van het vuur en voeg er de helft van de gesnipperde knoflook bij.
Giet de spaghetti af en voeg 2 eetlepels olijfolie, de room, en de rest van de knoflook,de broccoli en ruim peper toe.
Verdeel de pasta over de borden en leg de gamba’s erop.
Bestrooi het geheel met peterselie.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *