Vis Pannenkoekjes

Ingredienten:
Pannenkoek:
250 gr bloem
2 eieren
1/2 liter melk
1/2 theelepel zout
boter/margarine

Vis:
500 gr kabeljauw
500 gr ui
2 fijngesneden spaanse pepers (zonder pit)
100 gr gepelde garnalen
1 takje fijngehakte peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
zout (1 a 2 theelepels)
2 eetlepels boter of margarine

Bereidingswijze:
Meng met een klopper de ingredienten in een beslagkom. Bak 20 tot 24 kleine dunne pannenkoekjes halfgaar.Hou een restje beslag voor later gebruik.

Kook de vis in weinig water gaar en prak deze fijn. Snij de garnalen. Bak in verhitte boter de ui, pepere en peterselie goudbruin. Voeg dan de vis,garnalem, tomatenpuree en het zout toe en meng dit alles met elkaar.

Verspreid dan een dun laagje vispuree over de pannenkoekjes zodat u de rand minstens 2 cm van de puree vrijhoudt. Rol dan de pannenkoekjes op en smeer alle naden en randen met het restje belag dicht. Laat alles 15 minuten intrekken alvorens u het in de frituur- of bakpan goudbruin bakt.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Javaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *