Scampi met lenteuitjes

Ingredienten:
24 scampi’s
• vier tenen knoflook
• twee lenteuitjes
• een Spaans pepertje
• een eetlepel tomatenpuree
• vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 2 dl Antoon (flesje van 30 cl)
• 1,5 dl slagroom
• twee eetlepels fijngehakte peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Scampi’s pellen, maar het staartstukje laten zitten. Langs de rug open snijden en het zwarte darmkanaal verwijderen. Schoon spoelen, laten uitlekken en met weinig zout bestrooien.
De knoflook schillen. De lenteuitjes in ringetjes snijden. De olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de scampi’s zo kort mogelijk om en om bakken, tot ze lichtbruin van kleur zijn. De scampi’s vervolgens in aluminiumfolie warm houden. De ringetjes lenteui in het overgebleven bakvocht goudgeel bakken. Hittebron verlagen. Het in stukjes gesneden Spaanse pepertje, knoflook uit de knijper en de tomatenpuree al roerende erbij doen. Het bier erdoor roeren en nog even verwarmen. Tenslotte de slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De scampi’s samen met de saus verdelen over voorverwarmde borden. Bestrooien met fijngehakte peterselie. Serveren met stokbrood of ciabattabrood.

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *