Boheemse Jachtschotel

Ingredienten:
500 gr runderlappen, liefst met een randje vet
200 gr gedroogde pruimen
1 fles pilsner bier (300 ml)
1 eetlepel blokjes mager rookspek
50 gr boter
1 ui
1 eetlepel bloem
1 theelepel paprikapoeder
tijm, laurier
peper, (zout)
aardappelpuree

Bereidingswijze:
Zet de avond van tevoren de pruimen in de week in water, of nog liever in koude thee.
Neem ze uit het weekvocht en verwijder de pitten.
Snijd het vlees in dobbelstenen en snipper de ui.
Strooi peper en eventueel zout over het vlees en haal de stukken door de
bloem.
Smelt de boter en fruit daarin de spekblokjes met de gesnipperde ui en het paprikapoeder.
Leg het vlees erbij als de ui mooi goudgeel is en laat het aan alle kanten zachtjes bakken.
Voeg een kopje lauw water toe, roer alles even goed om, giet er dan het bier bij, laat dit even goed pruttelen en voeg vervolgens tijm en laurier toe.
Laat dit in een gesloten pan zachtjes een uur sudderen.
Voeg er dan de pruimen bij, en laat alles met elkaar gaar sudderen.
De zoete smaak van de pruimen harmonieert heel goed met de kruidige
biersmaak.
Schep alles in een vuurvaste schotel, strijk er aardappelpuree over uit en laat er in de oven een korstje op komen

Bereidingstijd: 120
Voor: 2 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Tsjechisch
Type: Vlees
Seizoen: Winter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.