Pot au Feu uit Perzie

Ingredienten:
250 gram magere bieflappen
125 gram magere spekblokjes
1 of 2 paprika’s (groen/geel)
1 winterwortel (of enkele winterpeentjes)
3 of 4 aardappelen
1 grote ui
paar teentjes knoflook
1 bekertje crème frâiche (125 gram)
½ of 1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
olie
1 bouillonblokje
peper, zout

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooien met zout, peper en cayennepeper.
De aardappelen schillen en halfgaar koken. Paprika (`s) en wortel(s) snijden.
Ui + knoflook snijden.
In de hete olie de ui, knoflook, spekblokjes en het vlees voortdurend omscheppen en bakken.
Als het vlees niet meer rood is de paprika(`s) en de wortel(s) toevoegen.
De halfgekookte aardappelen in blokjes snijden en toevoegen. Alles goed omscheppen.
De Italiaanse kruiden toevoegen.
Los het bouillonblokje op in een klein kopje heet water en voeg dit ook toe.
Deksel erop en gaar laten worden.
Als het gerecht gaar is de crème frâiche erdoor heen scheppen

Bereidingstijd: 60
Voor: 2 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *