Gegratineerde kalfsragout

Ingredienten:
• 600 gram ontbeende kalfsschouder
• twee uien
• vier bleekselderijstengels
• 100 gram champignons
• 1 dl kippen- of kalfsbouillon
• een theelepel tijm
• vier eetlepels geraspte (belegen) kaas
• twee eetlepels broodkruim
• vier eetlepels zonnebloemolie
• een flesje Barbãr Winterbier van 30 cl
• twee eetlepels fijngehakte bladselderij
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De ontbeende kalfsschouder in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes vlees aanbraden totdat alle kanten goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, fijngesneden bleekselderijstengels, tijm en bouillon erbij doen. Dit geheel in ruim zeventig minuten zacht stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de schoongeborstelde en fijngesneden champignons en driekwart van het bier door het stoofmengsel roeren en op smaak brengen met peper en zout. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het stoofmengsel in een vuurvaste schaal doen en bedekken met een mengsel van geraspte kaas en broodkruim en in de oven op een ovenstand van 170 graden Celsius plaatsen, totdat de bovenlaag egaal lichtbruin van kleur is. Het vlees verdelen over voorverwarmde borden en garneren met fijngehakte bladselderij. Serveer hierbij aardappelkroketten, in boter gestoofde sperzieboontjes en in boter gebakken plakjes appel.

Bereidingstijd: 180
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.