Verpakt Varken

Ingredienten:
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 varkenshaasje 300 gr
200 gr gehakt
100 gr ham in plakjes
20 gr boter
1 ei
mosterd
paneermeel
bloem
zout en peper

Bereidingswijze:
Haal de bladerdeeg uit de vriezer, en laat deze ontdooien.
Neem een pan en verwarm de boter.
Neem de varkenshaas en bak deze in de hete boter snel aan.
Neem de varkenshaas van het vuur en laat deze op een bord afkoelen.
Klop in een schaaltje het ei los.
Meng het gehakt met 2 el paneermeel en de helft van het geklopte ei.
Berg dit mengsel op smaak met wat zout en peper.
Verwarm de oven vast voor op 200°C.
Neem het afgekoelde varkenshaasje en smeer deze met wat mosterd licht in.
Neem nu het gehakt en boetseer dit om het varkenshaasje.
Neem nu de ham en drapeer deze weer om het gehakt.
Strooi wat bloem op het werkblad en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar.
Neem de deegroller en rol het deeg tot een lap.
Maak de lap iets groter dan de omtrek van de vulling is.
Bestrooi de vulling met 2 el paneermeel, en leg deze op het midden van de deeglap.
Vouw nu eest de zijkanten en daarna de lange kanten naar binnen.
Plak het deeg vast met een beetje losgeklopt ei.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op het bakpapier.
Neem nu de rest van het losgeklopte ei, en smeer de rol hiermee in.
Prik met een vork een aantal gaatjes in de deegrol, zodat de warme lucht
er uit kan onsnappen.
Dit moet nu zo’n 40 minuten in het midden van de oven garen.
Laat voor het aansnijden dit gerecht zo’n 10 minuten rusten.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.