Gele paprikasoep

Ingredienten:
2 eieren
½ theelepeltje zout
50 gram geraspte oude kaas
1 sjalotje
2 theelepeltjes thijm
1 teentje knoflook
1 eierdooier
50 gram boter of margarine
75 gram bloem
3 gele paprika’s
2 eetlepels olijfolie
peper
2 vleesbouillon tabletten
2 eetlepels slagroom

Bereidingswijze:
Kaassoesjes:
Oven voorverwarmen op 200 graden. In een kopje 1 ei loskloppen.
In een pannetje 1¼ dl. water met wat boter en het zout verwarmen tot de boter gesmolten is.
De bloem in een keer toevoegen en roeren tot het deeg als een bal van de wanden loslaat.
1 ei erdoor roeren tot het helemaal opgenomen is.
Al roerende scheutje voor scheutje het losgeklopte ei toevoegen tot het deeg
gaat glanzen en in stukken van de lepel valt.
Dan de geraspte kaas door het deeg roeren.
Deeg overdoen in een spuitzak met gladde mond. Bakplaat invetten met wat boter.
Kleine toefjes deeg van ongeveer 1 cm doorsnede erop spuiten.
Soesjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar bakken
Daarna op het rooster laten afkoelen

Paprikasoep:
Paprika’s schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Sjalotje pellen en snipperen. In een pan de olie verhitten.
Paprika, sjalotje, thijm en peper erdoor scheppen.
Knoflook erboven uitpersen. Met de deksel op de pan de paprika
in ongeveer 15 minuten gaarsmoren.
In een roerzeef of keukenmachine het paprikamengsel pureren.
Paprikapuree overdoen in een maatbeker en met water aanvullen tot 1 liter.
Terug doen in een pan en bouillontabletten toevoegen.
Paprika zachtjes verwarmen. In een kopje eierdooier loskloppen met slagroom.
Enkele eetlepels hete soep erdoor roeren.
Al roerend het dooiermengsel gelijkmatig aan de soep toevoegen.
Goed roeren tot er een mooi gebonden soep ontstaat.
De soep niet meer laten koken.
Opdienen en garneren met de kaassoesjes.

Bereidingstijd: 50
Voor: 8 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *