Pompoensoep

Ingredienten:
1 kleine pompoen, in blokjes
1 l kippenbouillon
1 ui, fijngehakt
1 chilipeper, fijngehakt
1 groene paprika, in stukjes
2 tl zwartepeper
1 el peterselie, fijngehakt
3 tl garam masala
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 dl yoghurt
2 el olie
zout, naar smaak

Bereidingswijze:
Breng de pompoen met de bouillon aan de kook tot de pompoen gaar is.

Fruit intussen de ui met de chilipeper en de knoflook in de olie.

Pureer de pompoen en voeg ui, knoflook, chilipeper, zout, peper en yoghurt toe, en daarna goed doorverwarmen.

Vlak voor het opdienen de peterselie toevoegen.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *