Harissa
Harissa is een saus uit Tunesië, je kan deze vaak kopen in een tubetje of blikje.
Je kan het ook zelf maken en dat is eigenlijk heel erg eenvoudig en snel gebeurd.
Ingrediënten:
- 8 verse rode pepers
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel zeezout
- 125 ml goede olijfolie
- 1 à 2 theelepels komijnzaadjes
Haal de bovenkant van de pepers af en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in stukjes. Week deze minstens een halfuur in warm water.
Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel.
Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook, het zout, de olie en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een dikke saus.
Tip!: Harissa is lang houdbaar als je het in een gesteriliseerde pot bewaart met een laagje olie erbovenop.
Harissa
Samenvatting
Receptnaam
Harissa
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
1 Review(s) Based on
Pingback: Tunesische Vissoep Proeven en Ruiken