Hete tilapia met kokos in bananenblad

Ingredienten:
6 stuk(s) sjalotjes
3 teentje(s) knoflook
1 stuk(s) gemberwortel
1 stuk(s) laos
2 theelepel(s) palmsuiker
3 eetlepel(s) sambal oelek
8 stuk(s) kemirinoten
1,5 stuk(s) limoensap
5 eetlepel(s) zonnebloemolie
12 plakje(s) djeroek poeroet
6 stuk(s) bananenblad
12 stuk(s) tilapiafilet
6 eetlepel(s) kokos, geraspt

Bereidingswijze:
Pel de sjalotten en de knoflookteentjes en doe ze in een grote vijzel of een keukenmachine.
Schil de laos en de gember en snijd in stukken. Doe deze ook in de vijzel of keukenmachine.
Voeg kemirinoten, sambal, suiker, limoensap en wat zout toe. Vijzel of maal tot een fijne pasta.
Verhit de olie in een wok of pan en bak hierin de pasta op laag vuur gedurende ca 10 minuten, zodat het grootste deel van het vocht verdampt.
Leg tussen de visfilets een dikke laag boemboe. Bestrooi met de kokos en leg er een blaadje djeroek poeroet op.
Pak de tilapia in in het bananenblad en leg ze in een schaal geschikt voor de stoomoven.
Zorg dat het bananenblad goed dichtgevouwen is. Stoom de tilapia in de stoomoven in gaar.
Serveer met gekookte rijst.

Bereidingstijd: 30
Voor: 6 personen.
Bereiding: Stomen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Type: Vis
Seizoen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *