Gevulde knoflooktomaten

Ingredienten:
* 25 gr. boter * 100 gr. bacon * 4 vleestomaten * zout en peper * enkele takjes basilicum * peterselie * salie * 4 teentjes knoflook * 100 gr. zachte geitenkaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met de boter en bekleed ze met plakjes bacon. Snijd de steelaanzetten van de tomaten kegelvormig in en hol de tomaten enigszins uit. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
Zet de tomaten op de bacon in de ovenschaaltjes.
Hak de tuinkruiden en de knoflook fijn (in de hakmolen). Verkruimel de geitenkaas, vul de tomaten met een mengsel van deze ingrediënten.
Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.