Juanita’s Dry Rub USA
Op de website van http://www.bluesmoke-bbq.nl een tijd geleden een fantastische rub gevonden.
Wij gebruiken de Juanita’s Dry Rub USA voor onze spare ribs en gerookte kipfilet
Hier het recept.
Ingrediënten:
4 el Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 el Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 el Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 el Zoete Paprika Poeder
1 tl Cayenne Peper
2 tl Knoflook Poeder
2 tl Uien Poeder
Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop dry rub op.
Het zeezout malen we meestal zelf in de vijzel, waarbij we zorgen voor een mix van fijn gemalen zout met nog flink wat grovere stukjes (1 mm) er tussen. Die grovere stukjes zorgen straks voor een soort van smaak-ontploffinkjes in de mond. Laat ze echter niet te grof, je mag geen zoutklontjes proeven.
Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.
Opmerkingen
-
Pingback: Vloeibare Rook | Proeven en Ruiken
-
Pingback: Zelf Gerookte Kipfilet Proeven en Ruiken
Pim de Haan
is dit als je teveel heb gemaakt goed te bewaren in bv. een curver bakje ?