spareribs

amerikaanse spareribs

spareribs-klaar-op-bord

amerikaanse spareribs

Ongeveer anderhalf jaar geleden voor het laatst deze amerikaanse spareribs gegeten. Mevrouw Proeven moest (nou ja moest…) een beugel en mocht daarmee natuurlijk niet meer kluiven. Dus als laatste avondmaal zonder beugel toen spareribs gegeten. Afgelopen week was het zover, de beugel eruit, en het resultaat mag er zijn. Reden dus om weer eens lekker te kluiven.
Deze ribbetjes zijn heerlijk met mais en een gepofte aardappel met zure room knoflook saus.

Ingredienten:

amerikaanse spareribs

amerikaanse spareribs

Marinade:1 deel ketjap,1 deel mosterd, 1 deel Sambal, 2 delen chilisaus, 2 delen ketchup,5 tenen knoflook, 1 groot ui

Varkensribs of krabbetjes naar gelang het aantal eters (reken 1 rib per persoon)

Bereidingswijze:

Snij de ui en de knoflook tenen fijn. Doe alle ingredienten van de marinade in een kom bij elkaar. Smeer de ribs goed dik in en laat ongeveer 1 uur (mag ook langer) afgedekt of in een grote zak marineren in de koelkast. Als je de ribs op een barbeque gaar wilt maken is het verstandig om ze voor het marineren heel even te koken anders verbrand de marinade voordat de ribs gaar zijn. Wanneer je de ribs in de oven klaar maakt is dit niet nodig, maar moet je de oven wel voorverwarmen op ongeveer 110 graden celsius. Het is lastig om te zien of ribs gaar zijn omdat ze in heel verschillende diktes verkrijgbaar zijn en dit is dus een kwestie van proberen. er is een gouden regel, Je vlees moet schoon van het bot afkomen zonder dat er restjes vlees op blijven zitten.
Ik begin meestal in een oven op 110 graden (hete lucht) en dan ongeveer een uur. Dan nog iets van 25 minuten op 170/180 graden om er een lekker korstje op te krijgen, maar het blijft opletten dat ze niet verbranden.

Bereidingstijd:
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Vlees
Seizoen: Zomer

Amerikaanse spareribs

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
amerikaanse spareribs
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *